5 makkelijke tips om meer te bewegen

Gepubliceerd op 13 april 2021 om 22:06

Eén van de dingen die ik de laatste tijd veel bij mijn klanten zie gebeuren, is dat beweging echt een stuk minder is dan voorheen. Het is kouder, de sportscholen zijn dicht en alle activiteiten staan op een laag pitje. Het gevolg daarvan is dat ik bij veel mensen het gewicht langzaamaan zie stijgen.

Dus vandaag 5 tips om meer in beweging te komen.

1. Rondje voor je start met werken
Het klinkt heel suf, maar eigenlijk is het geniaal. Je gaat voordat je gaat werken een rondje lopen of fietsen. Net als vroeger, toen je naar je werk toe ging. Je moet op tijd de deur uit om weer op tijd op je werk te zijn. Dat het dan thuiswerken is, vergeten we even. Je kan je hoofd leeg maken en echt starten als je binnen komt. Voor veel mensen een ideale oplossing nu tijdens het thuiswerken.

2. Doe het staand
Het is gebleken, dat als je staat achter je bureau, het beter voor je lijf en conditie is. Tegenwoordig zijn er van die hele gave bureaus die je in hoogte kan verstellen, maar een partytafel werkt net zo goed. En die partytafel kan je daarna ook weer heel makkelijk opruimen.
Vergeet ook niet een loopje te maken als je aan het bellen bent. Niemand die het ziet, maar je maakt wel stappen en blijft er fitter door.

3. Ga Lunchwandelen
De lunchperiode, het is zo verleidelijk om gewoon maar door te gaan of thuis nog een wasje in te zetten, maar geloof me, het is nog belangrijker om te ontspannen en wat zuurstof op te snuiven. Dus… ga naar buiten!

4. Blijf je sporttijden gebruiken
Je sportschool is dicht, je kan niet tennissen, maar normaal ga je op die tijden wel sporten. Zorg er nu ook voor dat je nog steeds op dat tijdstip wat sportiefs gaat doen. Iets met de kinderen of de hond of touwtje springen of gewoon wandelen. Hou de sportieve momenten geblokt en actief. Des te makkelijker is het om daarna de draad weer gauw op te pakken als dat weer mag.

5. Doe het samen
Vind je het lastig om het alleen te doen, vraag dan een vriendin om mee te gaan wandelen en klets meteen bij. Of ga samen met je partner dansen door het huis of ga met de kids een actief/sport programma op de spelcomputer doen, maak het leuk voor jezelf!

Succes weer en als je zelf nog een leuke tip hebt, laat het dan weten in de reacties!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.