3 koolhydraatarme tips, meteen toepasbaar

Gepubliceerd op 7 juni 2019 om 13:10

Soms moet je ook niet te ingewikkeld willen doen

Omdat ik als geen ander weet hoe lastig het soms kan zijn om deze leefstijl vol te houden naast je werk en je gezin, geef ik je vandaag meteen drie tips die je kan toepassen.

1. Hou het makkelijk

Je gezin zal niet meteen staan te springen als jij anders gaat eten, maar dat geeft niet. Maak gewoon een maaltijd, zoals je altijd al hebt gedaan, maar dan met koolhydraatarme keuzes. Bijvoorbeeld, je neemt een stukje vlees, met 2 soorten groentes en vult dit aan met aardappelen voor wie dat wil. Of je maakt een goed gevulde pastasaus en daar serveer je zowel "courghetti" als volkoren pasta bij.

2. Plan vooruit

Het klinkt zo cliché, maar het is toch echt een keiharde waarheid. Plan je maaltijden vooruit. Niet alleen het diner, maar ook de overige maaltijden en tussendoortjes. Zorg dat je de goede ingrediënten in huis hebt, zodat je niet in de verleiding komt. Maak van de warme maaltijd dubbele porties, zodat je altijd iets paraat hebt tijdens de lunch of het diner, mocht je overvallen worden door “omstandigheden"…

3. Geef het goede voorbeeld

Als je kinderen uit school komen, hebben ze vaak trek in een tussendoortje. Zorg voor een bord met makkelijke koolhydraatarme tussendoortjes. Maak een schaaltje met noten (of studentenhaver), tomaatjes, reepjes paprika, een gekookt eitje in partjes, eventueel met een plakje rookvlees eromheen of andere lekkere tussendoortjes. Natuurlijk mogen ze weleens een snoepje, maar mijn ervaring leert, dat als je ze dit voorzet, ze het met groot plezier opeten. En vergeet niet dat je nu samen een leuk tussendoor moment hebt ( "Quality" time!). Dat is toch veel leuker dan: "Neem maar een snoepje en dan neem ik straks mijn eigen ding wel".

Succes met de tips!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.